dissabte, 16 d’abril del 2016

TREBALL EN GRUP: La vida de Diofant d'Alexandria ( 1r ESO )

Diofant d'Alexandria va ser un matemàtic grec. Es coneix poca cosa de la seva vida, però en el seu epitafi  va escriure el següent resum de la seva vida:



Amb grups de dos o tres companys de classe trobeu quants anys va viure Diofant.

a)  Dividiu l'epitafi en oracions i traduïu-les una a una a llenguatge algebraic. Què representarà la variable? Quina operació cal posar entre oració i oració?

b)  Construïu una equació amb les expressions que heu trobat i resoleu-la.

c)  Completeu el treball buscant qui va ser Diofant i les seves principals aportacions a la matemàtica.

d)  Afegiu endevinalles similars per trobar les vostres edats o la d'algun familiar vostre. Feu les endevinalles individualment i resoleu les dels vostres companys.

Quan acabareu el treball presentareu les endevinalles que heu pensat davant de la resta de la classe. El repte serà fer una preentació clara i entenedora, però de manera original perquè els vostres companys no s'avorreisquen i tinguen interés per resoldre el problema.

Després d'exposar cadascú es posarà una nota ( autoavaluació ) i li posarà una nota al company tenint en compte la següent rúbrica ( coavaluació ):

Rúbrica exposició oral

En aquesta activitat sobretot treballem el treball en grup que correspon a la competència C11. L'alumnat que es responsabilitza de les seves tasques, les duu a terme sense posar-hi entrebancs i que a l'hora de teballar proposa idees i participa en el grup, té assolit el nivell 1 de la competència. Si, a més, s'encarrega de dinamitzar el grup i ajuda a desenvolupar el raonament col·lectiu, té assolit el nivell 2. Finalment, si representa un paper de lideratge però també de mediació entre els companys, l'alumnat demostra l'assoliment del nivell 3 de la competència.

- Dimensió de resolució de problemes:  es treballen les competències C1, C2, C3 i C4

- Dimensió raonament i prova: es treballen les competències C5

- Dimensió connexions: C7 i C8

- Dimensió comunicació i representació: C10, C11 i C12

Utilitzarem també la rúbrica resolució de problemes i treball en grup:

Rúbrica resolució de problemes i treball en grup

Per a resoldre l'apartat c) tingueu en compte el següent:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada